Üdülőtelkek, horgásztelkek értékesítése!

A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE ÉS A HORGÁSZTELKEK VÉGES SZÁMÁRA 
( 51 DB) VALÓ TEKINTETTEL A BÉRLETI IGÉNYEK TOVÁBBI BEJELENTÉSÉT ÁTMENETILEG FELFÜGGESZTJÜK. HELYI LAKOSOK SZÁMÁRA MÉG KORLÁTOZOTTAN TUDUNK LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTANI.

Akasztó Község Önkormányzata horgásztelkek bérleti jogát hirdeti meg a Duna-Völgyi Főcsatorna partján az ADUVIZIG gátőr háztól lefelé mintegy 900 m-es szakaszon két horgászvízre ( DVCS és Panyi –szigeti horgásztó ) a mellékelt vázrajz alapján. 51 db horgásztelek kerül kialakításra a Duna- Völgyi Főcsatorna partján úgy, hogy a 400 m2-es telkek tulajdonosai részére a DVCS-ben és a parcellák mögött kialakításra kerülő 5 ha-os tóban ( jelenleg 1 ha ) is biztosított lenne a horgászati lehetőség. A telkek tartós bérleti jogát hirdetjük meg 50 évre. A bérleti jog örökíthető, ill. lejártakor meghosszabbítható, évenként fizetendő jelképes bérleti díjért.   A kialakuló telkek megközelítése a DVCS partról lesz biztosítva. Az ingatlanokra 40 m2-es  épület építhető. A tervezett telkek elektromos ellátása a Bem utca végén lévő transzformátor állomásról lesz biztosítva ill. portalanított út is készül. A DVCS partvonalában kerül meghosszabbításra a jelenleg is használt Panyi – szigeti horgásztó, mintegy 5 ha-os vízfelülettel. A DVCS-ből az északi és a déli részen is kiágaznánk műtárggyal a friss víz utánpótlás biztosítása érdekében. A tórendszer öblözetében mintegy 5 ha-os szabadidőpark elhelyezésére nyílik lehetőség.

A beruházás előzetesen kalkulált költsége 35 millió Ft ( engedélyek, földmérés telek megosztások, 5 ha tófelület mederkialakítása, tereprendezés, elektromos ellátás, portalanított út kiépítése) fedezete a horgászati célú ingatlanok 50 éves bérleti díja lesz. Egy ingatlan 50 éves bérleti díja 700 000 Ft. Ez 14 000 Ft/év telkenként. Két- három fős baráti társaságok számára is biztosítjuk az egyes telkek bérletének lehetőségét.

Jelenleg igényfelmérést végzünk, az érdeklődők részéről szándéknyilatkozat benyújtásával.

Érdeklődni lehet. Suhajda Antal polgármester tel: 20/39 88 113;

e-mail: polgarmester.akaszto@kabel2.hu

fotók: Panyi- szigeti horgásztó, Duna- Völgyi Főcsatorna