Munkahelyteremtő pályázat tájékoztató

„A Kormány a Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében szükséges fejlesztési program kidolgozásáról szóló 1206/2019. (IV. 18.) Korm. határozatban intézkedéseket fogalmazott meg az érintett tárcák számára annak érdekében, hogy a kedvezményezett térségekben bevezetésre kerüljön egy olyan gazdaságélénkítő programcsomag, mely révén a helyben működő, vagy az adott településen új termelő kapacitások létrehozását vállalni szándékozó vállalkozások támogatásával megvalósulhat a helyi foglalkoztatás bővítése.
A program célja a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, valamint a foglalkoztatás bővítése a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának elősegítésével.
E célok elérése érdekében a mikro-, kis- és középvállalkozások (továbbiakban: KKV)
munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Pénzügyminisztérium ötmilliárd forint
keretösszeggel ismét pályázatot hirdetett, melynek révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon. A pályázati kiírás, a hozzá tartozó útmutató, valamint a pályázat benyújtásához szükséges mellékletek, az alábbi helyen érhetőek el:

https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/ujabb-5-milliard-forint-
tamogatas-a-kis-es-kozepvallalkozasok-munkahelyteremtesere”

Tájékoztatom, hogy a KKV-k munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt
pályázatról a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya tájékoztatást tart osztályunkon 2019. július 30-án 14 órakor.